İşte o zaman başarılı bir tüp mide ameliyatı gerçekleştirdiğimizi gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz.
Sağlıkla kalın…
Tüp mide ameliyatı midenin bir kısmının tamamen çıkarılarak hacminin küçültülmesi ile obezite hastalarının kilo vermesini sağlamak amacıyla laparoskopik olarak uygulanan bir cerrahi işlemdir.
Türk filmlerinin alışılmış replikleri misali hemen ameliyat sonrası “ Çok başarılı bir operasyondu.” demeyi elbette biz de isteriz. Fakat gerçek başarı hemen elde edilebilecek bir şey değildir.
Tabii ki herhangi bir komplikasyon olmaksızın operasyonun tamamlanması önemlidir. Her ne kadar riski az basit bir operasyon olarak görülse ve bazı cerrahlar herhangi bir eğitim, pratik, deneyim olmaksızın tüp mide ameliyatı yapmaya kalkışsa da obezite cerrahisi aslında ciddi bir uzmanlık gerektirir. Herşeyden önce hastaları özeldir.
Standart alışılmış hasta profilinden çok farklı olan bu hastaların yaşanabilecek komplikasyonlarda verdikleri belirtiler ve bulgular bile çok farklıdır. Kısacası başarı için ilk adım doğru cerrahi ekibin seçilmesi ve operasyonu gerçekleştirmesidir.
Hemen her konuda olduğu gibi tüp mide ameliyatında da gerçek başarıdan söz edebilmek için sorunun tamamen ortadan kalkması gerekmektedir. Burada amaç hastanın fazla kilolarından kurtulması olduğuna göre ancak hasta hedeflenen kiloyu verdiğinde başarılı bir tüp mide ameliyatından bahsetmek mümkün olur.
Vücut kitle indeksi hesaplaması yapılırken sadece kilo ve boy uzunluğuna göre sınıflandırılma yapılmaz. Bunun yanında yaşa göre de belirli sınıflandırma yapılır. Bu sınıflandırma ise şöyledir:
Vücut kitle indexinizi öğrenmek için vücut kitle indexi hesaplama formunu doldurunuz. Formu dolduruğunuzda vücut kitle indexinizi göreceksiniz.
Yalnızca hasta hiç kilo veremediğinde değil, istenilen kadar kilo veremeyip hedef kiloya ulaşamadığında da tedavi başarısız görülür.
Başarısız tüp mide ameliyatları hastaların uyum göstermemesine bağlanıp, operasyon sonrası tedavide doktorun rolü bitmiş ve başarı için her şey artık hastanın elindedir algısı oluşturulmaya çalışılsa da durum tam olarak böyle değildir.
Bu tedavi bir takım işidir. Cerrah, diyetisyen ve gerekirse psikolog desteğiyle başarısız sonuç elde etme olasılığı en aza indirgenir.
Hastanın operasyon sonrasında kontrollerini ve takibini sağlamak, ihtiyaç duyduğu desteği hastaya vererek başarıya ulaşana kadar hastanın yanında olarak doktor sürece hep dahil kalmalıdır.
Bu şekilde belli bir disiplin altında sürekli takibi yapılan hastalar kolayca uyum sağlayıp hedeflenen kilolara ulaşmaktadır.
İşte o zaman başarılı bir tüp mide ameliyatı gerçekleştirdiğimizi gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz.
Sağlıkla kalın…
Gastrointestinal sistem(mide bağırsak sistemi) hastalıkları,Obezitenin cerrahi ve cerrahi dışı tedavileri, reflü hastalığının tanı ve tedavisini içeren işlemler. Anal bölge hastalıkları, THD gibi güncel ve etkili yöntemleri, karın duvarı fıtıklarının açık ve kapalı ameliyatları, meme hastalıkları ve endoskopi uygulamalar olarak genel cerrahi branşında hastalarımıza hizmet etmeye devam etmekteyim.
Tüm sorularınız ve randevu talepleriniz için bize ulaşabilirsiniz.
Copyright 2023 © Op. Dr. Erkam Tülübaş. All rights Reserved.
Whatsapp ile Bilgi Al!